Recente Ontwikkelingen

Patienten uitje 2017

Op 10 december 2017 was het dan zover. Surrenal had het jaarlijks patientenuitje en dit keer zijn wij naar Rijsdijk geweest. Daar is het recreatieoord MTC gelegen. Er bevindt zich een zwembad, lekkkere stoelen om uit te rusten,ruime zit gelegenheid, een keuken en kook gelegenheid, een speciale aircoruimte en vooral schone toiletten.
 
Het was een prachtige zonnige dag. Met drie bussen vertrokken wij vanuit Beni's park (Surrenal Dialyse kliniek) naar Rijsdijk. Enkele patienten waren met eigen vervoer naar het MTC gereden.
De verpleegkundigen hadden speciaal gekookt voor de patienten. Er werden verschillende spelletjes gedaan en er was een loterij.
 
De patienten en hun begeleiders hebben genoten. 

Read more: Patienten uitje 2017

Surrenal faciliteert patiënten

De patienten bij Surrenal hebben een hechte band onderling. Dit blijkt uit het volgende. De patiënten die in Saramacca wonen en bij Surrenal willen dialyseren hebben zelf een busje ingezet om de patiënten uit Saramacca te poulen en te vervoeren van en naar Surrenal op de dialysedagen. De kliniek faciliteert hen door alle patiënten uit Saramacca rond dezelfde tijd in te plannen, zodat ze gezamenlijk aan kunnen komen en vertrekken.

Klinische lessen verzorgd

Dr. Walther Boer van het UMC was weer op bezoek in Suriname bij Surrenal. Hij heeft er verschillende activiteiten uitgevoerd in het kader van de certificering van de kliniek, zoals het voorzitten van het Stafconvent van Surrenal. Ook heeft Dr. Boer enkele klinische lessen verzorgd ten behoeve van ons verpleegkundig team. Een van de thema's betrof de relevantie van een bloed volume meting gedurende de dialyse. Voor de verpleegkundigen waren het leerzame uurtjes. Wij zijn Dr. Boer erkentelijk voor zijn bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit van de zorg voor de patiënten bij Surrenal.

Hier volgen er enkele impressies

Op bezoek bij Eurocross Suriname

In augustus heeft Angela Looyé een bezoek gebracht aan ons kantoor in Suriname. Enerzijds om kennis te maken, anderszijds om een promotiefilmpje te maken over het werk van Eurocross Suriname & Carribean. Angela: “Het was een onvergetelijke trip, die begon met een bezoek aan een klant van ons, mevrouw Holband – de ster van ons filmpje. We (camerajournalist Veerle en ik) zijn ontzettend hartelijk ontvangen door haar en haar moeder en we zijn erg dankbaar dat mevrouw Holband ons een kijkje in haar leven heeft willen geven. In het filmpje volgen we haar als ze naar het dialysecentrum gaat en vertelt over haar angst nooit meer naar Suriname te kunnen door haar ziekte.

Read more: Op bezoek bij Eurocross Suriname