Dialysepatiënt brengt door optimale zorg baby ter wereld

Een vrouw die al drie jaar dialyseert bij Surrenal Dialyse kliniek te Paramaribo, heeft het leven geschonken aan een meisje. Vrouwelijke dialyse patiënten kunnen over het algemeen niet zwanger worden onder andere door de hoge dosis aan medicatie die zij gebruiken. Ze worden meestal onvruchtbaar.

Indien ze toch uiteindelijk zwanger raken, wordt of de vrucht vroegtijdig uitgedreven of heeft het kindje zoveel afwijkingen dat het na de bevalling overlijdt. Vaak wordt het kindje dood geboren. De overlevingskans was in Suriname tot voor kort nul procent, deelt Surrenal Dialyse kliniek mee.  

 

Het meisje is geboren op 31 januari. Moeder en kind maken het goed en zijn intussen een week thuis. De familie heeft toestemming gegeven aan de kliniek om dit heuglijk nieuws te delen met de samenleving. Surrenal Dialyse kliniek zegt ervoor gezorgd te hebben dat deze patiënte de best mogelijke zorg kreeg en tezamen met de medische staf hebben ze het tot een goed eind gebracht. 

Bij een zwangere dialysepatiënt is het belangrijk om op alles te letten, met name de dialysebehandeling, het dieet en ook op bepaalde punten buiten de dialyse om.
Het is de aandacht voor de total package die ervoor gezorgd heeft dat moeder en kind het gered hebben, zegt Surrenal Dialyse kliniek. Bewezen is dat niets onmogelijk is mits de inzet aanwezig is. De samenwerking tussen de verschillende disciplines heeft een essentiële rol gespeeld in de goede afloop.

Baby Miracle heeft reeds een bezoekje gebracht aan Surrenal Dialyse Kliniek en moeder en kind maken het naar omstandigheden goed. Surrenal Dialyse Kliniek is het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, ‘s Lands Hospitaal en het Nationaal Nierdialyse Centrum, dankbaar voor de optimale samenwerking.

 

Bron: Starnieuws.com

Leave a Reply