Familiedag 2015

Op 14 juni 2015 is er wederom een familie dag georganiseerd. De lokatie was het terrein van Surrenal en het tijdstip was van 16.00 uur – 19.00 uur. De organisatie was in handen van Shelly, Stacy, Surinder en mw. R. Nannan Panday. Er waren meer dan 80 bezoekers. Het doel van de dag was om patienten en familie van de patienten te informeren over Surrenal en de dialyse behandelingen die er plaats vinden. Het bleek dat er veel behoefte was aan informatie. Vandaar dat er ook verschillende folders waren. De opzet was dit jaar anders. Er waren 5 prominente thema’s die per 2 verpleegkundigen belicht werden; zie de aparte bevindingen per tafel.

Therapie ontrouw > zr.Iris en zr. Unuze
Vocht beperking > zr. Afike, br. Simon, zr. Vanessa
Medicijn gebruik > zr. Lorin
Diabetes Mellitus en Hypertensie > zr. Lucille en zr. Audrey K.

Shelly en Stacy van het secretariaat van Surrenal gaven informatie over het oprichten van een clientenraad. Aan het eind van de familiedag is dan ook een raad gekozen bestaande uit:

dhr. D. Ramcharan
dhr. B. Jawahir
mw. M. Alkantara

De aanwezigen konden informative krijgen bij de verschillende tafeltjes. Er waren ook rondleidingen door het centrum zodat de patient duidelijk en visueel ingelicht werden over een hemodialyse behandeling.

Bijzonder was de aanwezigheid van de cardioloog en de 2 nefrologen drs. Heerenveen en drs. Punwasi. De patienten konden vragen stellen omdat de artsen zich vrij onder het publiek mengden. Hierdoor was de sfeer ongedwongen en konden de aanwezigen hun persoonlijke vragen stellen.

 

Voor de verpleegkundigen was er als stimulanst een prijs voor de tafel die het informatiefst was ingericht.

Het personeel dat bijgedragen heeft aan het slagen van deze dag heeft een presentje gekregen.

Het was een geslaagde middag waarbij wij hopen dat de mensen veel van hebben opgenomen.

Leave a Reply