Patientenuitje november 2018

Op 18 november 2018 werd het  5e patientenuitje gehouden.

Dit keer werd het in het ressort Koina gehouden te Brokopondo.

Het aantal patienten die zich hebben aangemeld waren 65.

De patienten mochten elk 1 begeleider meenemen.

Er werden 4 bussen ingehuurd.

Een deel van het  personeel vertrok heel vroeg om het eten klaar te maken.

De dag zag er als volgt uit:

De patienten hebben zich aangemeld bij Surrenal Dialyse, zij hebben brood (kip, kerrie ei, gezond) en drank (koffie en thee) gehad.

De bus van de kliniek werd ingeladen met een paar spullen en werd door Ramesh en Furgill gereden naar Koina, zij vertrokken om 7uur am al, zij moesten meneer Joliffe thuis ophalen met zijn DJ set.

Om half 8 namen de patienten plaats in de bussen. Het personeel die vanuit de kliniek vertrok werd verdeeld onder de 4 bussen. Voordat we vertrokken heeft zr. May de patienten een veilige reis toegewenst en een kort gebed gehouden.

Onderweg moesten een paar patienten opgehaald worden. Zij hadden zich verzameld op de hoek van de Toutluifoutweg en Pad van Wanica. Door miscommunicatie bleek dat dhr. Asagee en zr. Netty op de hoek van de Toutluifoutweg en Highway stonden te wachten. 1 van de bussen werd gestuurd om hen op te halen. De heer Djopawiro moest opgehaald worden op de hoek van Billiton bij het politie bureau. Daar aangekomen bleek dat de heer niet daar was, hij werd gebeld maar het was heel onduidelijk waar meneer was. Wij hebben meneer maar niet meegenomen.

Aangekomen te Koina werden de patienten verwelkomt, mevrouw Reshmi heeft haar intro gedaan gevolgd door zr. May.

De patienten konden voor 30 minuten zich bezig houden met yoga die verzorgd werd door de dochter van mw. Mangru.

Tijdens de yoga les kregen de patienten een snack en drank.

Na de yoga hebben verschillende personeelsleden schetjes opgevoerd en GVO gegeven over: RR daling, overvulling en kortademigheid, kramp en HT, waarom medicatie gebruik, waarom in de isolatie.

Om 13 uur konden ze genieten van een warme maaltijd bestaande uit Her heri, moksi alesi en rijst pom, pastei en bbr. Er werd gebarbequed door dhr. Orniel.

Na de warm maaltijd konden de patienten gaan zwemmen of meedoen aan spelletjes.

De spelletjes die gehouden werden zijn: Kaarten, Bingo en spreekwoorden zoeken. De winnaars kregen elk een kado.

De patienten kregen elk ook een lot nummer, aan het eind van de middag werden de kadootjes verloot.

De patienten konden hun benen ook een beetje los gooien. Dhr. Joliffe was de DJ voor de dag.

De patienten kregen elk ook een portie voeding mee en zakje met versnapering.

Het personeel heeft zich ingezet om deze dag mogelijk te maken voor de patienten. Een ieder heeft een bijdrage geleverd, zij kregen allen een mok met hun foto erop als dank.

Om 17 uur keerden wij terug. Bij terugkeer moesten de patienten die afstapten bij Highway bij elkaar zitten en degene die afstapten bij Pad van wanica in 1 bus.  Het personeel werd weer onderverdeeld in het aantal bussen.

Om 19:15 uur waren wij aangekomen in de kliniek. Rond 8u waren alle patienten  vertrokken.

Helaas had de bus van de kliniek onderweg een probleem waarbij Ramesh, Furgill en dhr. Joliffe niet verder konden. Mw. Reshmi en haar vader reden terug om hen te helpen.

Het was al met al een fijne dag!

Leave a Reply