Surrenal Dialyse Kliniek lanceert de ‘nachtdialyse’

Surrenal Dialyse kliniek lanceert nachtdialyse. De dialyse vindt plaats van 10 uur ‘s avonds tot 5 uur ‘s morgens. Uit onderzoek en ervaring is gebleken dat deze vorm van dialyse de kwaliteit van het leven van de patiënt enorm verhoogt, zegt initiatiefnemer en gezondheidswetenschapper, Rani Nannan Panday.

foto
Een patiënt aan het dialyseren in Surrenal Dialyse kliniek.

In Suriname is de  hemodialyse bekend waarbij de patiënt gedurende vier uren aan de machine wordt gekoppeld voor het filtreren van het bloed. Tijdens de dialyse wordt er een grotere druk uitgeoefend op het hart, maar hoe meer uren er wordt uitgetrokken voor de dialyse hoe minder druk er op het hart is, hoe fijner de patiënt zich voelt na afloop. “Hiervoor is gekozen omdat de patiënt altijd centraal staat en er gekozen wordt voor zorg op maat binnen de kliniek,” zegt Nannan Panday.

De hypertensiewaarden reguleren zich, hartklachten kunnen behoren tot het verleden en de algehele hemodynamiek van het lichaam verbetert zich. “De patiënt is na de dialyse bijna niet meer moe en hoeft bijna geen medicatie te gebruiken”, benadrukt Nannan Panday. Surrenal Dialyse Kliniek die samen met nefroloog Amar Punwasi werkt, hoopt dat dit project spoedig zal leiden tot verbetering van de kwaliteit van het  leven van een dialyse patiënt.